Hlavní obsah
Článek

Herečka Veronika Žilková (62) na sebe může být hrdá. Její pětiletá dcera Kordulka totiž už v září nastoupí do školy. Většina dětí přitom v dnešní době nastupuje na základku až v sedmi letech. "Právě prošla psychologickými testy a v září půjde v pěti letech do první třídy. Vyrostla vedle starších sourozenců, napodobuje všechno, co kolem sebe vidí, takže je vyspělejší než jiné děti jejího věku," prozradil Právu manžel Žilkové a otec Kordulky, herec Martin Stropnický (67). Jeho dcera je už také velká parádníce a dbá na to, aby byla oblečená podle nejnovějších módních trendů.

Kordulce bude přitom šest let až tři týdny poté, co poprvé zavítá do školních lavic. Na roli prvňáčka se ale tak těšila, že se jí rodiče rozhodli vyhovět. "Dnes je taková móda dávat děti do školy s odkladem. My to ale máme v rodě, že se chodí do první třídy před dovršením šestého roku. Já i Martin jsme také šli v pěti. Kordulka se do školy strašně těší. Sama sebe postaršuje. Když se jí zeptáte, kolik jí je let, řekne vám, že deset," řekla Super.cz Žilková. Že by její dcera byla geniální, si nemyslí. "Je to holka a ví, že období života bez rodiny a dětí je strašně krátké a tak si chce školu užít.To můj čtrnáctiletý syn by potřeboval odklad doteď. Škola ho hrozně nebaví. Takže holky by měly chodit na základní školu od pěti a kluci třeba od deseti," myslí si herečka.

Kordulka nedávno absolvovala šestidýdenní pobyt v léčebně kvůli svému zraku. "Má oční vadu strabismus, čili šilhání. Děti většinou pláčí, když musí být v tak malém věku mimo domov. Korldulka to ale zvládla skvěle. Udělala takovou zkoušku dospělosti. A když se vrátila domů, otevřela skříň s oblečením a prohlásila: To je hrozný, za těch šest týdnů mi všechno vyšlo z módy," směje se Žilková, která dodává, že její nejmladší potomek uměl už v jednom roce zametat. "A moc se těší na to, až bude Agátě hlídat miminko. Víme, že to bezvadně zvládne," dodala Veronika Žilková.

Reklama

Další články

Načítám