Hlavní obsah
Článek

Asi nikdo by netipoval, že v páru Ochotská - Rosol podstoupí první plastickou operaci mužská část dvojice. Lukáš Rosol nejenže chirurgickou úpravu svého zevnějšku přiznal, ale pro Super.cz o operaci zcela otevřeně promluvil.

Těsně před Vánocemi podstoupil vítěz Davis Cupu 2012 a 2013 plastickou operaci horních víček, aby mohl začátkem ledna odletět na turnaj Australian Open už zcela bez zdravotního omezení.

„Je mi sice teprve osmadvacet, ale povolená kůže na víčkách mě trápí už nějakou dobu. Za poslední dva roky víčka spadla natolik, že mi začala vadit při mé profesi. Měl jsem zhoršené periferní vidění hlavně na pravém oku. A unavené oči večer po pětihodinovém tréninku mi dávaly zabrat při jízdě autem. Pomáhal jsem si otevřít pohled tak, že jsem zvedal mimickými svaly čelo,“ popisuje tenisový reprezentant své obtíže.

„Zpočátku jsem netušil, že plastika víček se dělá i u mužů. Až moje partnerka Míša mě přivedla na tuhle myšlenku. Intenzivně jsme to začali řešit před půl rokem a na její radu jsem vyhledal plastického chirurga,“ svěřuje se Lukáš.

Míša Ochotská (39) jeho slova potvrzuje: „Na těžké a unavené oči si Lukáš stěžoval dlouho. Osobně mám k plastikám u mužů i žen vztah pozitivní - pokud se to nepřehání a pomůže to k vyřešení potíží nebo komplexu, tak to doporučuji. Mnohokrát to zvedlo sebevědomí a udělalo život klienta spokojenější, tak proč takových služeb nevyužít. Ale jak jsem řekla, nesmí se to přepísknout."

Rosol se nebojí výpadku z tréninkové přípravy: „Nucenou pauzu mít nebudu. Jsou Vánoce, a to se tenis moc nehraje. Je konec roku, přípravu mám za sebou, takže jsem si nenechal operací nic podstatného vzít. Jediné, z čeho mám obavu, je doporučený týdenní klid. Jsem doma jeden den, nic nedělám a už se mi klepou nohy. Ale nedá se nic dělat, budu to muset vydržet u televize, abych si výsledek nepokazil.“

Rosol věří, že se díky plastické operaci zbaví handicapu při hře. „Jsem perfekcionista a vím, že rozhodují zdánlivé maličkosti. Věřím, že i tohle pomůže posunu nahoru. Proto jsem tak vděčný panu doktorovi, že mi vyhověli s termínem před Vánocemi a budu moci záhy na australském kurtu fungovat normálně a oči budou natolik otevřené, že ty míčky znovu uvidím,“ vtipkuje Lukáš závěrem.

Reklama

Další články

Načítám