Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pohádka Tři oříšky pro Popelku neslaví úspěch jen u nás, ale každoročně třeba i v Norsku, kde patří mezi nejsledovanější vánoční televizní pořady. Není proto divu, že se novinář tamního listu Verdens Gang rozhodl před svátky navštívit Prahu a uskutečnit rozhovor s pohádkovým princem Pavlem Trávníčkem (73). Jenže se zlou se potázal!

Pohádka slaví čtyřicet let od uvedení do kin a to se norskému reportérovi zdálo jako skvělá příležitost pro to, aby s princem zavzpomínal na natáčení. Jak to dopadlo, o tom svědčí i titulek článku, který o tom napsal: „Princ byl nákladný“.

„Po hledání jsme se dostali do kontaktu s manažerkou herce Monikou Fialkovou. ‚Žádáme o tlumočníka. Naše podmínka pro novináře je 500 euro. Díky,‘ napsala v e-mailu,“ tvrdí list.

V Česku by byl Trávníček rád, kdyby mu reportér při rozhovoru zaplatil sodovku, zahraniční médium ale chtěl sedřít z kůže. Ani námitka reportéra, že takové podmínky nejdou přijmout, nepomohla.

„Omlouvám se. Pan Trávníček má velmi nabitý program, včetně hlavní role ve filmu. Rozhovory dělá za pět set eur. Je to jeho práce,“ ohradila se Fialková s tím, že pokud si to novinář v budoucnu rozmyslí, za pětistovku eur bude mít stále dveře otevřené.

Reklama

Další články

Načítám