Hlavní obsah
Famous
Článek

Britský list Daily Mail si nechal vypracovat odbornou studii, která by definovala dokonalou relaxační koupel pro sváteční čas a konec roku. Vyplývá z ní, že člověk nesmí z vany spěchat, ale ani v ní ležet hodinu. Nejlepší účinky má lázeň trvající sedmadvacet minut a dvanáct sekund. Je dobré si k ní zapálit svíci a pustit příjemnou hudbu. Nejoblíbenější jsou pak balady od Adele.

Do koupele je dobré si přidat také trochu pěny či koupelového oleje a soli.

Spousta lidí si bere do vany rovněž mobily a tablety a připojuje se k sociálním sítím, ovšem pobyt v lázni by měl být využit k plné relaxaci a uvolnění bez vyrušování z vnějšího okolí. Včetně Facebooku, Twitteru či Instagramu.

„Lidé stále dokážou ocenit hluboké uvolnění, které jim poskytuje příjemná koupel, ale zdá se, že vedle toho častěji a častěji ve vodě řeší svou soukromou administrativu,“ uvedla Claire Bayliss ze společnosti Bathstore, která výzkum financovala.

Polovina lidí nemá problém sdílet vanu se svou milovanou polovičkou, pětina si ráda dopřeje bublinky či jiný alkoholický nápoj přímo ve vaně.

Koupeli s vodou kolem čtyřiceti stupňů by se ale měli vyhýbat muži, kteří touží zplodit děti. Teplá lázeň poškozuje vývoj spermií a snižuje plodnost.

Reklama

Další články

Načítám