Hlavní obsah
Článek

Nedělní adventní koncert Ivety Bartošové (†48) v její domovské Uhříněvsi se sice nesl ve znamení překvapení, když se ani jí, ani jejímu manželovi nepodařilo zakázat Zdeňku Macurovi účast na veřejném vystoupení, navíc ale ukázalo jednu podstatnou věc. I když by nyní zpěvačka měla být v pohodě, protože pracovně se jí relativně daří, oči měla opět nebezpečně podivné. Nepřítomný výraz plný strachu (a nejen on) svědčí o jednom: Iveto, ty zase bereš prášky a piješ?

Pěnici se nedá upřít, že za posledních pár měsíců zhubla a zamakala na sobě. Jenže období klidu pro ni patrně bohužel již skončilo. Jak si všimli nejen účastníci jejích posledních koncertů, ale i novináři, kteří s ní hovořili tváří v tvář, na posledních třech štacích už rozhodně nebyla v pohodě. Mluví opět sekaně, sebe sama dojímá a každá nečekaná otázka ji zlikviduje. „Obávám se, že začíná opět jeden z jejích pádů,“ řekla nám jedna reportérka, kterou změna mluvy pěnice a její podivné oči vyděsily.

Příčin pro to, že Iveta mohla potenciálně opět sáhnout po flašce či pilulkách, by se našlo jistě víc. Ať už třeba možné prozření Ivety, která možná už pochopila, že s manželem Josefem Rychtářem (65) nebude navěky, neboť mu reálně hrozí, že si napřesrok půjde sednout kvůli své agresivitě do chládku, nebo problém s Macurou.

Jeho rvačka s Rychtářem ve Svitavách jí byla totiž podána tak, že „podlý zachránce“ odporně ze zálohy napadl nebohého Ivetina mužíčka. Doteď jistě neví ani to, že to bylo naopak a že jej její manžel zmydlil se synem v přesile. O strašení s tím, že Macura po nocích obchází její dům, což se všem ostatním zdá jako nesmysl, ani nemluvě.

A právě tyto dvě věci by mohly v Bartošové znovu vzbudit zájem o pití či prášky. Každý závislák si najde důvod, proč s drogou zase začít. „A je sobě sám nejlepším advokátem,“ přitakávají psychologové. Zpěvačka už dřív našla důvod pro napití se třeba v takové banalitě, jako když její syn přinesl ze školy trojku.

Pokud by Bartošová opět padla na úplné dno, asi už jí nepomůže ani její léčitel Jan Saavedra. „Ivetu jsem po její svatbě předal jejímu manželovi. Je to nyní na něm. Sem tam si dojede pro byliny, s Ivetou si občas voláme, ale spolupráce už je v podstatě ukončená,“ krčí rameny šaman.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám