Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ten člověk je opravdu nezdolný nezmar! Když nedávno Zdeněk Macura (49) dorazil do Svitav na koncert své bývalé přítelkyně Ivety Bartošové (†48), dostal od jejího manžela Josefa Rychtáře (65) a jeho syna takovou brutální nakládačku, která by leckoho nadosmrti odradila. Ne tak Ivetina letního zachránce. Ten tentokrát míří na nedělní adventní koncert pěnice do Uhříněvsi. Zmlátit se ale nenechá. „Mám připravená jistá strategická opatření,“ potvrdil Super.cz svou návštěvu koncertu Ivety Macura.

Macura má hned tři důvody, proč na vystoupení jde. Cítí, že byla poškozena jeho čest, když o něm manželé tvrdí, že Ivetu v létě unesl, odmítá Rychtářovo strašení Ivety tím, že ji chce zabít či že obchází kolem jejího domu, které ji mají údajně vystrašit. „Ten člověk nemá právo bránit mi v tom, abych učinil kroky k hájení své cti a k obnovení vzájemné důvěry mezi námi. Navíc tu stále trvá podezření z domácího násilí. Iveta, a nejen ona, mi řekla, že k tomu dochází, a to nemohu přehlížet. Tím, že mi ten agresor brání navštěvovat Ivetiny veřejná vystoupení, mě v přesvědčení, že jí ubližuje, jen utvrzuje,“ řekl Super.cz Macura.

Na koncert jde prý hlavně jako divák a tvrdí, že sám žádné rozbroje vyvolávat nebude. Když ho prý k Ivetě nepustí, veřejně odprezentuje zatím přísně tajné materiály.

Na Ivetino vystoupení jde přesto, že ho sama ve Svitavách žádala, aby se už v její blízkosti neobjevoval. To však odmítá brát v potaz, protože to prý bylo v Rychtářově přítomnosti. „Taková její žádost se nesmí brát v potaz, zvlášť, když je tam podezření na domácí násilí. Tím bychom totiž tomu člověku ubližovali. Ukradli bychom jí potencionální možnost záchrany, kdyby se cítila v ohrožení života. Neměla by pak třeba kam utéct,“ myslí si Zdeněk.

Ivetina jediná šance na to, že už ji Macura nebude chtít vidět, spočívá v tom, že ho sama, dobrovolně, vyhledá a bez přítomnosti někoho dalšího mu to řekne do očí. „Pak to budu respektovat,“ dodal Macura.

Uvidíme, zda i nyní, těsně před Vánocemi, se Rychtářovi při pohledu na Macuru splaší kladiva a dojde opět ke krvavé řeži. Softwarový inženýr je totiž živoucím důkazem Rychtářových mnohých nepravd o italském výletu Bartošové, připomíná mu také to, že mu manželka nedávno údajně nasadila parohy…

Reklama

Další články

Načítám