Hlavní obsah
Článek

V roce 2013 bohužel český showbyznys přišel o spoustu skvělých jmen. Lidé plakali pro herce, muzikanty i režiséry. Zavzpomínejte s námi na odchody nejslavnějších osobností!

Národ hned zkraje roku žil skonem herečky Jiřiny Jiráskové (†81). Několikrát se spekulovalo o tom, že zemřela vlastní rukou, to ale její přátelé, kteří ji v posledních dnech života viděli, razantně odmítli. Asi nejkurióznější a nejméně taktní kondolenci veřejně pronesla manželka Radoslava Brzobohatého Hana Gregorová.

Jirásková měla za život několik osudových lásek. A po její smrti se rozhořela bitva o dědictví. Vyrojily se také informace, že bezdětná umělkyně měla být dvakrát těhotná.

V březnu ze světa odešel také moderátor Milionáře Vladimír Čech (†61). O tom, že byl vážně nemocný, se vědělo, tělo měl bohužel plné nádorů a překvapoval nenadálou změnou svého zevnějšku. Na své poslední fotografii (a také ve videu) před smrtí vypadal už jen jako stín.

Čech si přál zemřít v kruhu rodinném, to se však nepodařilo splnit. Odmítl také pohřeb. Nechtěl, aby jeho kamarádi truchlili nad rakví.

Čechy ranil též odchod Pavla Bobka (†76). Král českého country už na jaře nevypadal dobře a po sérii zdravotních komplikací navždy odešel koncem listopadu 2013. Jeho kolegové tvrdili, že smrt pro něj byla vysvobozením. Poslední, kdo s ním z umělců hovořil, byl Luděk Sobota. Tomu řekl, že mu už není tak skvěle, jak mu dřív bývalo. Na pohřeb přišla i jeho dávná láska, sestřička Ina z Nemocnice na kraji města.

V roce 2013 národ zarmoutily také skony muzikálového génia Jozefa Bednárika (†65), textaře Zdeňka Rytíře (†69), který si předpověděl vlastní smrt, představitele Oskara z filmu A zase ta Lucie Michaela Hofbauera (†49), slovutného režiséra a herce Jiřího Krejčíka (†95), dále herce z Arabely a Slovácka, které se nesúdí, Oldřicha Velena (†91), herečky z Básníků a Chalupářů Věry Koktové (†87), bubeníka Olympicu Milana Peroutky (†49) nebo muzikanta a básníka Filipa Topola (†48).

Reklama

Další články

Načítám