Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Dali jste si předsevzetí, že shodíte pár kil nebo prostě změníte životní styl, aby jste se cítili lépe? Základními předpoklady, aby se vám to povedlo a vydrželo, je kombinace pravidelného pohybu, psychické pohody, kterou pomáhá zajistit mj. přiměřený odpočinek, dostatečný spánek a především kvalitní a pestrý jídelníček. Co do něj můžete zařadit?

Ječné vločky dodají ráno tělu potřebnou energii

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Využití ječných vloček pro výrobu snídaňových cereálií je zajímavým a netradičním zpestřením racionálního jídelníčku. Na nutriční hodnotě ječmene se podílejí především komplexní sacharidy. Pokrmy z ječných vloček tak dodají tělu energii na dlouhou dobu. Obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu a betaglukany. Bylo prokázáno, že betaglukan z ječmene snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Vysoká hladina cholesterolu v krvi je rizikovým faktorem pro vznik ischemické choroby srdeční.

Tip na svačinu - sypané nepražené müsli, čerstvé ovoce, mléčný výrobek

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Základem müsli REJ Víte, co jíte jsou ovesné vločky, cereálie nejsou pražené ani doslazované. Například oříškové müsli s kousky čokolády obsahuje pouze cca 6 g cukru ve 100 g. Müsli je vhodné doplnit bílkovinou, např. bílým jogurtem. Na receptuře se podílí specialista na výživu Ing. Petr Havlíček, který doporučuje i další výrobky této produktové řady.

Jezte přílohy - celozrnné semolinové těstoviny jsou důležitým zdrojem sacharidů

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ve správném a vyváženém jídelníčku nesmí chybět přílohy. Jaké vybírat a na co si dávat pozor? Velmi vhodnou přílohou, která se hodí k mnoha pokrmům, jsou těstoviny. Pro uchování jejich výživových hodnot je vařte al dente („na skus“) a pokud možno používejte celozrnné semolinové – mají vysoký obsah vlákniny, nižší GI a výborně chutnají. Řada Víte, co jíte kromě penne a vřeten nově nabízí také celozrnné špagety. Těstoviny nemusí být jen přílohou teplých pokrmů, ale jsou skvělé i jako součást osvěžujících studených salátů – s tuňákem, šunkou nebo sušenými rajčaty a sýrem a pochopitelně zeleninou. Vždy pamatujte na vyvážený příjem – bílkoviny, tuky, sacharidy.

Celozrnné sušenky oceníte jako svačinku kdekoliv a kdykoliv

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Oblíbené grahamové a žitné sušenky s ovesnými vločkami, s kakaovou vlákninou nebo s lískovými oříšky jsou skvělým řešením pro rychlé a nenáročné doplnění energie. Všechny tyto celozrnné sušenky mají vysoký obsah vlákniny, snížený obsah cukru a hlavně neobsahují ztužené tuky a transmastné kyseliny! Díky praktickému balení po jedné sušence si je můžete vzít do auta, na cvičení nebo na výlet. V kabelce nebo kapse je máte vždy po ruce.

Objevte kouzlo čajů, které prospívají organismu a skvěle chutnají

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Vychutnejte si lahodné bylinné směsi, které díky svému složení pozitivně působí na metabolismus a látkovou výměnu a podporují trávení. Chcete-li snížit negativní vliv životního prostředí na váš organismus, hledejte čistící čajové směsi, které obsahují především Pu-ehr (čínský čaj s mírným antibiotickým působením), zelený čaj s vysokým obsahem antioxidantů a z našich bylin tradiční kopřivu (působí protivirově, pomáhá povzbudit metabolismus).

Začněte se změnou životního stylu právě teď a výhodně

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nutričně vyvážené výrobky a pravidelný pohyb, to je ta správná volba pro aktivní životný styl. Všechny produkty REJ Víte, co jíte, včetně zcela nové řady sušenek a kaší pod názvem Celozrné pokušení, zakoupíte ve vybraných prodejnách se zdravou výživou, sušenky a těstoviny v HM Globus. Kompletní sortiment včetně bezlepkových křupek vhodných pro děti naleznete na eshopu REJ s.r.o. Nyní za akční cenu využijte speciální nabídku MULTIPACKU Víte, co jíte.

Další články

Načítám