Hlavní obsah
Článek

Ani jeden z nich nemá prý letos na nakupování vánočních dárků moc času. Přesto se herci ze seriálu Cesty domů Vincent Navrátil a Marie Doležalová domluvili a vyrazili do obchodů společně.

Vincentovi zabírá spoustu času nejen natáčení, ale i škola. Studuje totiž státní konzervatoř a zároveň i gymnázium. Marie zase denně zkouší v divadle. Zatímco Vincent dárky pořizuje většinou až na poslední chvíli, Marie je nakupuje raději včas.

„Nesnáším lítat po obchodech na poslední chvíli, protože bych pak výběr dárků odflákla, ale zase nenakupuju moc brzo, každý rok čekám, až na mě přijde vánoční atmosféra. Letos to bylo, když jsme zrovna s Cestami domů rozsvěceli strom pro děti z azylových domů,“ říká Marie.

Vincent, ačkoliv žije v početné rodině, má přesto nakupování trochu zjednodušené. „S bratry jsme se domluvili, že si dárky dávat nebudeme, protože ani jeden nakupování nesnášíme. Takže pořídíme dárky – samozřejmě hračky – hlavně dětem. Zbytek musím vyřešit nějak šalamounsky. Například loni jsem dal ségře Agátě prázdnou plechovku se slovy, že je plná mé lásky. Agáta vždycky peče na Vánoce cukroví. Já z něj pokaždé cítím trochu voňavky a make-upu. Je moc dobrý, jen musí napřed trochu vyvětrat,“ vtipkuje Vincent.

Originální dárky ráda naděluje i Marie. „Jako malá jsem dávala různé koláže s obličeji mamky a taťky nebo básničky a tak a dodneška vím, že ručně vyrobený nebo alespoň krásně zabalený dárek dá najevo, že nám na obdarovaném záleží. I když letos nemám na kupování dárků tolik času, protože teprve 19. prosince máme v Divadle Na Fidlovačce premiéru hry Pět ve stejných šatech, snad všechno stihnu a udělám svým blízkým dárečky radost,“ doufá herečka.

Vincent má jeden dost kuriózní vánoční zážitek. „Když jsem byl malej a hopsal v chodítku, shodil jsem stromeček, na kterém hořely opravdové svíčky. Chytil stromeček i koberec. Doufám, že letos prožiju Vánoce v klidu u televize s kakaem a vánočkou,“ plánuje Vincent.

Reklama

Další články

Načítám