Hlavní obsah
Článek

Přijde vám, že letošní kostýmy tanečníků v soutěži StarDance se odlišují od těch z minulých pěti ročníků? Je to tím, že letos je vytváří známá česká návrhářka Klára Nademlýnská.

„Je to pro mě úplně nová zkušenost. Věděla jsem, že to pro mě bude časově náročné, ale moc mě to baví, protože tahle práce je úplně jiná než navrhování klasického oblečení, které můžeme každý den nosit. Tyhle kostýmy mají svá specifika a baví mě to," svěřila se nám Klára Nademlýnská.

Dvorní návrhářka Terezy Maxové (52) se na StarDance připravovala dlouho dopředu. „Určitě jsem věnovala měsíce přípravě, kdy jsem se scházela s účinkujícími a tanečníky, poslouchala jsem hudbu. Musela jsem zaplout do toho, co který tanec obnáší a co si zaslouží," říká.

Klára neměla problém obléknout žádného ze soutěžících, dokonce pro ni nebyl oříšek ani vytvořil kostým pro Imricha Bugára. „Pan Bugár je strašně zlatý člověk, ze kterého srdečnost čiší na dálku. Dá se snadno obléknout a strašně mu sluší frak," říká návrhářka.

Když jsme dostali tu příležitost vyzpovídat autorku kostýmů taneční soutěže, tak jsme se zajímali taky o to, jak se zabezpečuje, aby z šatů nevypadlo to, co musí zůstat na svém místě a neukázalo se to, co by mělo zůstat skryto. „Všechny šaty žen tvoří body, které sahá až do nohaviček. Když se tedy někdy píše, že vykoukly kalhotky, tak je to ve skutečnosti trikot. Podprsenky mají spoustu gumiček. Fraky jsou zase připnuté od košile po pás až k fraku do sebe," prozrazuje triky známá designérka, která dělá vše proto, aby výsledek byl perfektní. „Na generálce před samotným přenosem se pak ještě dohlíží na to, aby oblečení soutěžícím skvěle sedělo. „Drobné opravy jsou, ale nikdy nenastalo vyložené drama, že by něco nefungovalo," říká Klára.

S Klárou Nademlýnskou jsme si povídali ve chvíli, kdy společně s Renatou Langmannovou (37) a Gábinou Kratochvílovou (34) nabízely návštěvníkům nákupního centra na Chodově designové produkty Teribear. Koupí jakéhokoli výrobku s designem medvídka mohl kdokoliv přispět na aktivity Nadace Terezy Maxové v rámci pomoci pěstounským rodinám. „Když můžu, tak se na akcích Tereziny nadace aktivně podílím. Terezu znám nejen pracovně, ale i osobně, a vím, že celá tato věc vznikala od začátku od srdce, a to je skvělé," svěřila se návrhářka.

Reklama

Další články

Načítám