Hlavní obsah
Článek

Jedna z našich nejoblíbenějších hereček Libuška Šafránková (†68) je neodmyslitelně spjata s rolí legendární Popelky. Ve své době ale patřila k nejkrásnějším českým herečkám, a tak byla obsazována do celé řady jiných, neméně pěkných rolí.

Populární Libuška například ztvárnila nezapomenutelnou Barunku v čtyřdílném filmu Babička. Tehdy jí bylo teprve osmnáct let a v jedné ze svých vůbec prvních rolí byla opravdu okouzlující.

V průběhu 70. a 80. let utkvěla v paměti diváků zejména díky pohádkám, kde výborně ztvárnila převážně princezny.

Kromě Popelky jsme ji mohli vidět v pohádkách Malá mořská víla, Třetí princ či Princ a Večernice. Své příznivce si jako mladá herečka získala na televizních obrazovkách velmi rychle. Režiséři ji začali obsazovat do rolí mladých krásek, takže na charakterově vážnější role si musela počkat až do devadesátých let.

Ani komediální postavy jí ovšem nebyly cizí. Ve výborné komedii Svatební cesta do Jiljí excelovala rozkošná Šafránková po boku svého manžela Josefa Abrháma, s Jaromírem Hanzlíkem zase zářila ve Vorlíčkově snímku Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Mladičkou Libušku Šafránkovou si připomeňte v naší fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám