Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

To je snad nesmrtelný děda! Harvey Keitel příští rok oslaví 75. narozeniny, ale nic nenasvědčuje tomu, že se na světě pohybuje už tři čtvrtě století.

Ve věku, kdy se jeho vrstevníci oddávají zasloužilému odpočinku, se Harvey Keitel vydal na dovolenou do Brazílie, kde si užíval zdejší divoké mořské vlny jako mladík. Společnost mu dělala manželka Daphna se synem Romanem (9). Harvey si potomka sice dopřál až jako zralý šedesátník, ale své rodičovské povinnosti zvládá s přehledem. Se synem si v moři užíval se stejným elánem, jaký ve filmech předváděl v uplynulých desetiletích.

Harvey Keitel se na filmovém plátně objevil už v 60. letech, ale zlom v jeho kariéře nastal až v roce 1992, kdy jej Quentin Tarantino obsadil do svého dnes již kultovního debutu Gauneři. Harvey Keitel je pro role padouchů jako stvořený a s Tarantinem si zopakoval úspěšnou spolupráci ve filmech Pulp Fiction: Historky z podsvětí a Hanebný pancharti.

Přestože je Keitel v pokročilém věku, do důchodu se rozhodně nechystá. V pracovním nasazení nepovoluje a diváci mají možnost každoročně jej vidět v několika nových filmech.

Reklama

Další články

Načítám