Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tvář dětského herce Jasona Jamese Richtera se vám jistě vybaví i po dvaceti letech. Přesně tolik času totiž uplynulo od natočení prvního dílu Zachraňte Willyho, kdy se z třináctiletého chlapce přes noc stala hvězda. Malý Jesse, který si najde netradičního kamaráda kosatku, však nebyl jedinou postavou, kterou v dětství ztvárnil. Pamatovat si jej můžete i jako Bastiena z třetího pokračování Nekonečného příběhu.

Richter se narodil v americkém Oregonu, ale ve třech letech se s rodiči přestěhoval na Havaj. Dokonce i tam jej vypátral hledač talentů a nechal jej hrát v několika reklamách. Když se v roce 1989 rodina přestěhovala do Los Angeles a Jason vyhrál v konkurenci čtyř tisíc chlapců casting na roli v Zachraňte Willyho, začal se psát jeho příběh. Ten ale bohužel nebyl tak nekonečný jako další jeho dětská role Bastiena ve filmu Petera MacDonalda z roku 1994.

Ačkoli herectví na hřebík ještě nepověsil, poslední dobou se neobjevil v ničem, co by stálo za řeč. Během dospívání se totiž zaměřil spíš na hudbu. Jako kytarista v minulosti působil v kapele Blueroot a později přesedlal ke skupině Fermata.

Reklama

Další články

Načítám