Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Všichni si Ilju Prachaře (†81) pamatují jako nenažraného sedláka Trautenberka z večerníčku Krkonošské pohádky. Už osm let tento oblíbený herec není mezi námi. Málokdo si dnes i proto vybaví jeho fotky z mládí. A přitom jde o mrazivé záběry. Třeba na snímku z války, kdy byl coby mladík na střední škole, jako by z oka vypadl svému vnukovi Jakubu Prachařovi (40). Nebo spíš naopak. Mrkněte na fotky!

Jakub, majitel Agáty Prachařové, své předky nezapře. Svému dědu i otci Davidu (63) Prachařovi se podobá velmi nápadně.

„Vážil jsem si jeho vzdělanosti a sečtělosti. V tom mám velké rezervy. Mrzí mě, že tak málo mluvil, mohl jsem se dozvědět víc, než jsem se od něj dozvěděl,“ vzpomínal na dědečka Jakub v Příbězích slavných. Ještě než se narodil, už měl od děda předplacený slávistický časopis. Ilja Prachař ho už od kolébky vychovával pro fandovství.

„Někdy byl sobecký, někdy velkorysý. Tahle vlastnost je nám všem typická. Trochu sobeckosti v sobě mám já i můj otec. Snažíme se s tím bojovat, ale moc nám to nejde, ono je to výhodný,“ přiznal Jakub Prachař.

„Jinak byl doma poměrně uzavřený, introvertní, moc nemluvil. Mezi lidmi byl zábavný, měl poměrně suchý humor. Když už něco řekl, tak to stálo za to,“ dodal ve vzpomínce na populárního herce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám