Hlavní obsah
Článek

Pryč je přestárlá princezna, pryč jsou tuny make-upu. Iveta Bartošová (†48) se rozhodla překročit svůj stín a snad poprvé za strašně dlouhou dobu uznat svůj věk. Se svým dlouholetým kamarádem Milošem Schmiedbergrem nafotila snímky, na nichž se prezentuje přiměřeně datu narození ve své občance. V tváři má vepsané všechny životní průšvihy, ale také naději, že teď už bude líp. Podívejte se do fotogalerie!

V posledních letech se Bartošová ukazovala jen na prefabrikovaných snímcích, na nichž působila velmi nepřesvědčivě. Nánosy líčidel měly skrýt její vrásky, a proto fotky vyznívaly uměle. Konečně si ale začala hrát na pravdu.

„Tohle je Iveta současnosti, jak jsem ji před focením potkal. Byla jen velmi jemně nalíčená Ivo Špesem, s nímž už spolupracuje léta. Smyslem našeho setkání v mém ateliéru bylo udělat fotografie, které nelžou. Neumím si vymýšlet a fotit tak, že lidé vypadají tisíckrát líp než ve skutečnosti. Snímky o ní říkají všechno, co prožívá – štěstí, lásku a odhodlání zase něco dokázat,“ říká Schmiedberger, který byl ze spolupráce se zpěvačkou a z jejího nového restartu tak nadšený, že se domluvili i na vydání knihy s jejími fotografiemi.

„Vlastním obrovský archiv fotografií Ivety a tak ji mám opravdu fotograficky přečtenou od A do Z. Bude to povedená publikace. Žasnul jsem nad proměnou, jakou prošla. Ostatní zpěvačky a herečky stárnou a ona po tom všem mládne bez zákroku lékařů. A to jsem kolem ní skákal a hledal, kde má jaký vpich od plastických chirurgů, a nikde nic,“ chválí Bartošovou její bývalý manažer.

Portrét Iveta Bartošová získá darem v rámci pořadu Krampovoloviny, který v sobotu krátce po osmé hodině vysílá Relax. Účinkování v něm je pro Bartošovou po několika letech velkým a povedeným návratem na obrazovku.

Na tu se ale může vrátit víckrát. Schmiedberger se spolupracovníky totiž uvažuje i o tom, že by s nejdiskutovanější českou pěnicí natočil film. „Její životní příběh je natolik zajímavý a plný zvratů, že kdyby působila v Hollywoodu nebo na Broadwayi, film, v němž by hrála, by zboural kina. Má v sobě něco, co diváky přitahuje,“ dodal fotograf a producent.

Reklama

Další články

Načítám