Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Manželka Jiřího Šlégra (52), která teď nezažívá lehké období, protože se od ní patrně v návalu pubertálního pohnutí mysli odstěhovala dcera Jessi k otci, poprvé promluvila. Super.cz prostřednictvím své advokátky naznačila, že jde podle ní jen o tlak, aby skutečně podepsala majetkové vypořádání, a že kvůli tomu vůči ní používá i dceru jako rukojmí. Přestože má Kateřina nárok na půlku manželova dosavadního majetku včetně jeho výdělků, ten jí prý nabízí jen směšnou sotva dvacetinu. A možná ještě méně!

„V otázce vypořádání společného jmění je nabídka pana Šlégra pět miliónů korun plus dům, která je podle mě zcela nemravná. Má klientka majetek za dobu trvání manželství velmi střízlivě odhaduje na minimálně 200 miliónů korun, přičemž může jít o mnohem větší sumu. Manželé neutráceli, byli maximálně spořiví. A paní Šlégrová chce nyní po manželovi jen zlomek této částky,“ uvádí JUDr. Dalila Pelechová.

Šlégrové logicky vadí, že muž si vesele se svou partnerkou Lucií Královou utrácí peníze ze společného jmění. Myslí si, že navíc dlouho systematicky pracoval na ovlivnění dcery Jessiky, aby pak měl na manželku páku, a ta souhlasila s pro ni naprosto nepříznivým vypořádáním společného majetku.

Kateřina se navíc domnívá, že si náklonnost dcery kupuje drahými dary.

„Tlak na paní Šlégrovou dospěl tak daleko, že pan Šlégr pracoval a zatím pracuje úspěšně i na odcizení dcery vůči matce. Jessice kupuje drahé věci v řádech desítek tisíc korun, ale nikdy o její výchově a nákladných dárcích nekomunikoval s paní Šlégrovou, naopak nedbal jejích názorů na výchovné postoje,“ dodává právnička.

Kateřina Šlégrová je nyní zcela bez prostředků, muž ji totiž připravil i o výživné pro manželku. Přesto odmítá ustoupit byť jen o píď a nechat se připravit o to, co jí podle zákonů patří.

Šlégr se může modlit, aby ji nenaštval tak, aby nakonec nechtěla skutečně polovinu, na kterou má nárok, což by mohlo být právě sto miliónů korun. To by se mu pak v plánovaném manželství s Lucií Královou nezačínalo nejradostněji.

Reklama

Další články

Načítám