Hlavní obsah
Článek

Herec Alec Baldwin (53) vážně uvažuje o kandidatuře na starostu New Yorku ve volbách v roce 2013. Favoritem na kandidáta demokratů byl totiž kongresman Anthony Weiner, který se ovšem před pár dny zcela znemožnil, když vyšlo najevo, že poslal fanynkám na Twitteru fotografie svých genitálií.

"Alec tvrdí, že to naprosto změnilo celé volby, jejich dynamiku. Demokraté teď potřebují známého kandidáta a tomu by Alec odpovídal," řekl jeden Baldwinův známý reportérům New York Daily News Sun.

Wiener, který se před pár dny přiznal k rozesílání nemravných fotek, sice nechce odstoupit z funkce senátora, ale jako kandidáta na starostu New Yorku ho demokraté už jistě nepostaví. A Baldwin sám spekulace o vstupu do politiky nevyvrátil, když se k nim vyjádřil jen zprávičkou na Twitteru, kde napsal: "Do listopadu 2013 je ještě dlouhá doba."

Hercovu možnou kandidaturu potvrdil i jeho mluvčí Matthew Hiltzik.

Navíc to není poprvé, co Baldwin naznačil zájem o politickou funkci. Dříve prý zvažoval možnost kandidatury do Kongresu. New York má rád a zřejmě je k němu vázán i osobními vztahy. Momentálně chodí s tamější osmadvacetiletou instruktorkou jógy Johannou Coxovou.

Alec, který pochází ze známé herecké rodiny, by nebyl prvním hercem, který se pustil do politické arény. Nejdále to dotáhl Ronald Reagan, který byl dvakrát zvolen americkým prezidentem. Dalším známým příkladem je Arnold Schwarzenegger. Tomu se podařilo stát se kalifornským guvernérem.

Reklama

Další články

Načítám