Hlavní obsah
Článek

Arogance, nadřazenost a nepochopení kulturně-historických souvislostí neprojdou zpěvačce Beyoncé (42) všude. Možná si v některých zemích Západu sedají na zadek, jen ji vidí, v Egyptě to ale při její návštěvě v roce 2009 neplatilo. A za hrubé a hloupé chování ji šéf památek odmítl pustit k pyramidám v Gíze.

Zahi Hawass, archeolog a správce egyptských památek, britskému listu The Independent tvrdil, že byl zpěvačkou zklamaný. Podle něj je to „hloupá osoba“, která „nerozumí ničemu“.

„Většina těch, které beru na prohlídku, jsou velmi milí lidé a staneme se přáteli. Ale tato dáma… Prohlásila, že by přišla ve tři odpoledne, ale přijela pozdě. Tak jsem jí řekl, že se musí přece omluvit, že jde pozdě. Ale ona ani neotevřela ústa,“ tvrdil šestašedesátiletý archeolog v rozhovoru pro The Independent.

Pak došlo málem k fyzické potyčce, během níž chtěl zpěvaččin fotograf udeřit jeho fotografa. „Přivedl jsem si fotografa a ona zase svého a ještě ochránce. Když můj fotograf začal fotit, on mi řekl: ‚Ne, dost! Já tady budu říkat ano a ne, nikoli vy!‘ Tak jsem odpověděl: ‚V takovém případě, když jste téměř udeřil mého fotografa a jste tak nezdvořilí, vypadněte! Neuděluji vám právo být součástí mé prohlídky!‘ Prohlásil jsem, že je Beyoncé hloupá a odešel jsem,“ tvrdí Hawass v interview s britským listem.

Mluvčí americké zpěvačky to ovšem popřel: „To se nikdy nestalo. Naposledy, kdy byla v Egyptě, to bylo na turné v roce 2009. Nic takového se ale nestalo. Lži a další lži.“

Hawass je však podle Daily Mailu kontroverzní postavou, která se ráda chvástá svou slávou. „Když jsem měl přednášku ve vašem Millennium Dome (v Londýně), přišlo sedmnáct set lidí, aby mě slyšelo. Když tam byl Bill Clinton, přišlo sedm set,“ tvrdil Hawass v rozhovoru pro deník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám