Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Fotograf Jan Saudek (88), jehož snímky obdivují lidé po celém světě, se raduje! Po letech soudních tahanic se synem Samuelem, který ho měl podle umělcových slov spolu se svou partnerkou a bývalou milenkou Jana Saudka Sárou Saudkovou neprávem odstavit od veškerých finančních zdrojů, totiž nad svými bývalými blízkými vyhrál soudní spor. "Soudkyně označila smlouvu, na základě které Samuel se Sárou Jana odřízli od peněz, za neplatnou," potvrdila Super.cz Saudkova přítelkyně Pavlínka Hodková.

Samuel Saudek, který má s exmilenkou Jana Saudka Sárou čtyři děti, se rozhodl otci znemožnit přístup k financím proto, jelikož údajně příliš rozhazoval. Vlastní licenci na otcovu dosavadní práci. Když utáhl kohoutek, Jan Saudek přišel o veškeré negativy, ocitl se bez peněz a jeden čas se dokonce nechal živit od partnerky Hodkové. Dokonce bydlí u dcery Marie. Nyní se zdá, že se na něj usmálo štěstí a bude mít opět přístup k miliónům za svá díla.

"Vzhledem k tomu, že soud otci zamítl čtyři z pěti bodů žaloby vyjma toho, který se zabývá předmětem licence, kvůli kterému označil smlouvu za neplatnou, nepovažuji rozsudek za svou prohru. Soud jasně prokázal, že otec nemluví pravdu, když tvrdí, že jsem podpis na smlouvě zfalšoval. Otec se dopustil křivé výpovědi. Soudy by ze zákona měly dát podnět k zahájení trestního stíhání," řekl Super.cz Samuel Saudek. Ten tvrdí, že zatímco první rok, co licenci na otcova díla držel, ještě utržil zisk, dnes už jsou výdělky mizivé. "Rozhodně mě to neživí. Kdyby advokátka otce postavila žalobu jinak, třeba že autor už má jiné mínění, než v době napsání smlouvy, už dávno vyhráli," dodal Saudek s dovětkem, že rozsudek je zatím nepravomocný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám