Hlavní obsah
Článek

První ročník modelingové soutěže Czechoslovak TopModel 2013 už má vítězku. Stala se jí teprve třináctiletá Kateřina Kozlová z Jihlavy.

Mnohé z vás asi překvapí, že tahle dívenka s laníma očima chodí teprve na základní školu, konkrétně do sedmé třídy. Vzhledem k tomu, že zvítězila v takto prestižní soutěži, se dá očekávat, že se jí velmi radikálně změní život. Kromě toho, že v soutěži vyhrála hodnotné dárky v podobě náramkových hodinek s šestaosmdesáti diamanty nebo roční bydlení v Praze zdarma, se jí otevřou obrovské možnosti, jak se prosadit v domácím i světovém modelingu.

Rozhodně to ale neznamená, že by třináctiletá dívka už zítra odjela na několikaměsíční zahraniční misi do neznáma. „Nechceme ji hned posílat do zahraničí. Máme v plánu jí nejdříve udělat materiály, fototesty, pomaličku ji seznamovat s touto profesí a připravovat na práci v cizině," nastínila budoucí osud vítězky ředitelka soutěže Simona Krainová (51).

Podle známé české topmodelky by se měla dívka připravovat na povolání modelky už v raném věku. „Příprava profesionální modelky je dlouhý proces a bude jen dobře, když Kateřina využije času a bude se už teď na svou budoucí profesi připravovat," říká kráska, která má s prací v zahraničí velké zkušenosti.

Ředitelka soutěže nevylučuje možnost, že by Kateřina vyjela do zahraničí, bude se však jednat jen o krátkodobé cesty. „Zahraniční agentury ji budou chtít jistě vidět a budou s ní chtít udělat fototesty, a tak je pravděpodobné, že se vydá do Paříže, Milána nebo Tokia, bude ale cestovat s rodiči a v žádném případě to nebude na úkor školy. Ve vzdělání naše dívky neomezujeme," říká Simona, která věří, že historicky první vítězka soutěže Czechoslovak TopModel vše zvládne.

Reklama

Další články

Načítám