Hlavní obsah
Článek

Na předávání cen Český slavík nám Lucie Bílá (58) svěřila, že jejím největším přáním je příští rok v říjnu vyprodat O2 arenu. Ale matador české hudební scény Dalibor Janda (71) si na tuhle metu troufá už letos, kdy 17. prosince uzavře svoji narozeninovou koncertní šňůru.

"V 85. roce jsme i dvakrát denně vyprodali pražskou holešovickou halu. A je opravdu jedno, jestli hrajeme pro 500, 2 tisíce nebo 7 tisíc lidí. Atmosféru na koncertě dělá interpret a je jen na jeho výkonu, jestli dokáže lidi strhnout k tomu, aby se bavili," je si sebou jistý Janda.

"Jediné, co neovlivním já sám, je zvuk. Mám skvělý tým, skvělou kapelu a budeme poctivě zvučit na zkoušce. A tak věřím, že vše dobře dopadne. Jinak se není čeho bát," míní.

"Rozhodně bude poslední na dlouhou dobu. Přál bych si, aby se kapela nerozpadla a zůstalo v té naší partě to naše nadšení. Ale nad tím nyní nepřemýšlím. Těším se na fanoušky, těším se na atmosféru a také na vystoupení své dcery," upřesnil.

Jeho dcera Jiřina bude mít svůj vlastní blok. S tátou si dá jen jeden duet a měla by diváky bavit také mluvením. "Konečně už je ukecaná a samostatným vystoupením v areně si získá zase o trochu více praxe," dodal Dalibor.

"Je to jediná ženská v partě, takže si ji samozřejmě kluci z kapely trošku dobírají. Ale vím, že ji mají rádi a získává si mezi nimi respekt. Navíc, já osobně jsem hodně rád, když ji mám na cestách s sebou. Jiřinka je taková naše vedoucí zájezdu, vždy vše vyřídí s pořadateli a já mám klid jen na zpívání," chválí si dceru zpěvák.

Také nás zajímalo, jakou image si Dalibor Janda na svůj mega koncert chystá a zda mu do toho dcera mluví. "Jiřina si třeba přeje, abych vyházel konečně ty manšestráky, co mám ve skříni ještě z 80. let. Ale móda je tak trochu hloupá - rychle se točí a jak jsem si všimnul, třeba mrkváče se průběžně po letech vrací pořád dokola. Takže já si držím svůj styl. Džíny a triko, v tom se cítím nejlíp. Takhle mě lidi berou, znají a rozhodně to nebudu měnit ani kvůli koncertu v O2 areně," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám