Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Že je Zdeněk Macura (49) občas k popukání, to asi za ty dva roky, co se o něm ví, tuší všichni. Tentokrát ale dostal do kolen snad všechny. A netýká se to výjimečně ani Ivety Bartošové (†48), ani cucíků nebo pomočených triček. Povoláním softwarový inženýr, který by měl mít podobné věci v malíku, si prastarý a málo fungující počítač opravil hůř, než by to svedli Pat a Mat! Mrkejte do fotogalerie!

„Přestal mi fungovat větrák na počítači, tak jsem to vyřešil podomácku. Nebylo už možné sehnat přesný typ větráku, takže jsem to vyřešil tak, že jsem pomocí zbytků polystyrenů vyrobil takové dva nástavce, doprostřed jsem umístil obyčejný větrák, co se používá třeba v koupelně, a zapojil do elektřiny,“ pochlubil se Macura svým koumáctvím.

„Počítač fungoval, jen mě trochu bolely ruce, když jsem psal, protože jsem je musel mít zvednuté,“ dodal a každému jen trochu technicky zdatnému profesionálovi se musely protočit panenky.

O Zdeňkovi je známo, že je šetřílek, takže nepřekvapí, že náklady na opravu ve výši tří stovek ho musely potěšit. Nakonec se ale nechal ukecat pohoršenými kamarády a radši si koupil profesionální šetření, které nevypadá jak od servisu z malé uralské vesničky.

Macura totiž objevil kouzlo chladicích podložek s větrákem, a konečně tak zase funguje jako člověk na začátku jednadvacátého století.

Reklama

Další články

Načítám