Hlavní obsah
Článek

Matka 23letého Alexe Respesse z amerického státu Georgia před čtyřmi lety zemřela na rakovinu a svého syna si už prohlédnout nemůže.

Jestli ale přeci jen existuje nebe a ona shora se dívá, musí na něj být pořádně hrdá. Dodržel totiž slib, který jí dal, když umírala - dokázal zhubnout sto kilo a z nešťastného tlouštíka se tak rázem stal sebevědomý mladý muž.

Alex před smrtí své maminky vážil 208 kilo, trpěl mindráky a depresemi, pak ale napsal osobnímu trenérovi Chrisi Powellovi, který v pořadu televize ABC pomáhal lidem, kteří potřebují a chtějí zhubnout.

Trenér celých 90 dnů bydlel u svého svěřence doma.

Díky nepřetržitému dohledu tak Alex za první tři měsíce shodil téměř 45 kilo. Jakmile ale Powell z jeho domu zmizel, mladík ve své snaze polevil.

Tehdy znovu zasáhl trenér, který jej vzal do armádního výcvikového tábora. Krátce na to už měl Alex dole 90 kilogramů a mohl podstoupit operaci na odstranění nadměrné kůže. Od té doby ale ještě zhubl a dnes se pyšní krásnými 110 kily.

„Maminka by podle mne řekla, že je hrdá na muže, kterým jsem se stal,“ tvrdí nyní Alex. „Už totiž nejsem tlusté dítě, které si pamatuje, už jsem vyrostl,“ uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám