Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Přesně před padesáti lety při atentátu v Dallasu zahynul zřejmě nejoblíbenější z amerických prezidentů John Fitzgerald Kennedy. Měl inteligenci, vliv, vtip a charisma v tak hojné míře, že se na něj ženy lepily jako mouchy na mucholapku. On z pochopitelných důvodů neodmítal. Jeho žena Jackie běsnila a vyváděla hysterické scény.

John Fitzgerald Kennedy byl nenapravitelným sukničkářem. „Když nemám každý den sex, bolí mě hlava,“ říkával prý svým spolupracovníkům otevřeně. Jeho nadměrný sexuální apetit je přičítán také hormonálním lékům, které užíval.

Historikové i pamětníci se shodují na tom, že bez svých milenek by vůbec nebyl schopný fungovat. Seznam dam a dívek, které prošly prezidentovou postelí v Bílém domě i mimo něj, už dnes dá jen horko těžko někdo dohromady. Jisté je jediné. Prezident se neohlížel na věk ani na sociální postavení. Kromě hereček, modelek a pracovnic Bílého domu si nenasyta Kennedy užíval i náhodných flirtů s prostitutkami a ženštinami nevalné pověsti.

Nejslavnější milenkou Kennedyho, která si na něj svého času prý dělala zálusk i jako na manžela, byla božská Marilyn Monroe. Ve chvíli, kdy mu zazpívala k narozeninám, přeskočila ona pověstná jiskra a bylo rozhodnuto. Johna a Marilyn nejčastěji kryl právě jeho bratr Robert, který se zhrzené sexbomby po svém slavnějším bratrovi nakonec sám ujal.

Do galerie slavných a obdivovaných květinek, které alespoň krátkodobě podlehly Johnovu kouzlu, patřily podle historických pramenů například Audrey Hepburn, Jayne Mansfieldová, Rhonda Flemingová, Kim Novak, Angie Dickinson nebo o dvacet let starší Marlene Dietrich.

Reklama

Další články

Načítám