Hlavní obsah
Korzo
Článek

Němci sice jsou vedoucí silou v mnoha oborech, ale lidé z patnácti zemí světa se shodli na tom, že komedie a smysl pro humor mezi jejich přednosti nepatří. Více než 30 000 lidí z patnácti zemí bylo požádáno, aby seřadili různé národy podle toho, kdo je nejméně legrační. A zdá se, že stereotyp vážných Němců přežívá.

Ani Britové si ale nemohou gratulovat, protože v žebříčku nejméně komických národů skončili čtvrtí, hned za Německem, Ruskem a Tureckem. Lépe skončili dokonce i Kanaďané, Nizozemci, Belgičané a Poláci.

Z výzkumu, který prováděly stránky Badoo.com, vyplývá, že velká část tázaných vidí Němce jako velmi racionální a výkonné, ale beze smyslu pro humor. Obhájci německé komedie se podle listu Telegraph brání a tvrdí, že tento stereotyp je nefér a německé vtipy se prostě špatně překládají.

"Němci jsou vynikající v mnoha věcech jako třeba výroba aut a fotbal, v němž nás pravidelně porážejí, ale vyprávění vtipů mezi jejich talenty nepatří. Kdyby tak existoval světový šampionát v komedii, měli bychom šanci konečně je porazit," prohlásil Lloyd Price, mluvčí stránek Badoo.com.

V žebříčku národů se smyslem pro humor zvítězili celosvětově Američané. Mezi Evropany se nejlépe umístili Španělé a za nimi Italové. Češi na seznamu patnácti národů, mezi nimiž si tázaní vybírali, nefigurovali.

Reklama

Další články

Načítám