Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Doslova pytel se roztrhl s reakcemi na výši důchodů známých umělců, o nichž se v poslední době hovoří. Někteří slavní si stěžují, že mají malé penze, což ale zvedá ze židle „obyčejné“ důchodce, kteří celý život tvrdě pracovali a nyní od státu dostávají proti známým osobnostem jen almužnu. „Provokují a dělají si z nás jen srandu!“ čertí se lidé, které neproslavila obrazovka.

Těm vadí, že zatímco mnoho ze známých tváří si doteď k důchodům může přilepšit třeba rolí v seriálu, kde za jeden natáčecí den získají třeba přesně to, co jiný penzista za celý měsíc, oni jen živoří a obracejí každou korunu několikrát.

„Že se nestydí si stěžovat. Dvacet let vydělávali velké peníze, na rozdíl od obyčejných lidí si mohli našetřit. A když má někdo šestnáct tisíc důchod a ještě brečí, že je to málo, když takovou apanáž nemá od státu drtivá většina lidí, je to alarmující a sprosté,“ zlobí se například paní Procházková z Prahy.

Jedním ze stěžujících si slavných penzistů je i představitel majora Zemana Vladimír Brabec. Podle čtenáře prý vydělával velké peníze, ale málo si odváděl na důchodovém pojištění, takže se nemůže divit.

„Kdy se bude také psát o většině důchodců, kteří si, na rozdíl od Brabce, na penze museli nechávat strhávat, a ani tak výše jeho důchodu nedosahují? Dojímá mě, s jakou starostí o umělce, dost často preferovaných a angažovaných v minulém režimu, jsme informovaní. Budou se média také zajímat o to, proč živoří většina nynějších důchodců a zaměstnanců?“ ptá se zase jiný rozzlobený čtenář.

Většina umělců ale hlasitě nepláče. Jen přiznává, že nebýt brigád v dabingu nebo televizi, neměla by ani na nájem.

Reklama

Další články

Načítám