Hlavní obsah
Článek

Kapela Mandrage funguje na české hudební scéně už řadu let, ale až díky hitům Hledá se žena, Františkovy Lázně a hlavně Šrouby a matice se dostala do povědomí širší veřejnosti. Když se vysloví název této partičky, tak se všem nejdříve vybaví dětská tvář frontmana kapely Víta Starého. Ve skutečnosti za vznikem většiny pecek stojí kytarista Pepa Bolan (37).

Málokdo by tipoval, že rocker, připomínající svým výstředním vzhledem amerického rockera Dava Navarra, je ve skutečnosti vzorný taťka od rodiny. Potetovaný drsňák s dredy a výrazným líčením má dokonce už sedmiletého syna Nikiho. A roztomilý kudrnatý blonďáček jde ve šlépějích svého otce a začíná se hudebně projevovat. „Hraje na bubny a už s námi jezdí na koncerty. Pomáhá s technickými věcmi, třeba stavět scénu a pódium," říká hrdý otec. Kromě toho je úspěšný také jako fotbalista v klubu Viktoria Plzeň.

Bolan se stal autorem většiny písní na zbrusu novém albu Siluety. „Koncept alba je z valné části postaven na snové noční atmosféře s určitou dávkou melancholie a textech psaných převážně v obrazech a jinotajích,“ okomentoval novinku kytarista. „Album samozřejmě nese i písně, které odkazují na dřívější tvorbu Mandrage, ale z valné části jsme se snažili skládat takové písně, které v sobě mají určitý punc ponoření se do sebe sama, a odstartovát tak trochu jinou etapu, která by měla být pro naši kapelu jakousi zkouškou z dospělosti,“ říká Bolan.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám