Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Radúz Mácha, který se stal od podzimu posilou seriálu Cesty domů na televizi Prima, se divákům před Vánocemi představí v první filmové roli. Režisérka Lenka Kny si ho vybrala do láskyplné vánoční komedie Přijde letos Ježíšek? Má hvězdné kolegy, zahrál si s Libuší Šafránkovou a Josefem Abrhámem.

Příběh filmu se odehrává v předvánoční Praze. José žije již 30 let v Mexiku a na naléhání své mexické ženy a dcery se konečně rozhodne pro návštěvu vlasti. Má to však dobrý důvod, jeho dcera marně touží po miminku a Josého věřící manželka je přesvědčena, že modlitby k Pražskému Jezulátku by mohly zlomit nepříznivý osud. Ale na všechny čekají o adventu v Praze velká překvapení. José potká svou dávnou lásku a dcera Penelopé zase mladého Martina, kterého hraje právě Radúz Mácha.

Toho tak čekaly ve filmu scény především s mladou mexickou hvězdou Aislinn Derbéz, která je ve své zemi velmi populární. A jak si rozuměli? „Aislinn je velmi milá, a navíc krásná mladá žena, takže samozřejmě hrát vedle ní bylo pro mne jako pro muže moc příjemné. Zpočátku tam byla možná trošku jazyková bariéra, ale nakonec jsme se nějak domluvili a spřátelili. Navíc ona se musela naučit kvůli filmu i pár vět česky, tak jsem rád jako učitel pomohl. Aislinn má za sebou už spoustu filmů, takže jsem se od ní mohl i něco přiučit. Takže ta spolupráce byla opravdu velmi příjemná,“ vzpomíná Radúz na svou mexickou kolegyni.

Vánoce na rozdíl od svého filmového hrdiny, který je velmi zaneprázdněný mnoha brigádami, aby mohl splatit dluhy, tráví Radúz Mácha se svými rodiči, sestrou a její rodinou. Ve filmu dostane od své lásky zvláštní dárek. A jaký nejmilejší vánoční dárek dostal ve skutečnosti?

„Jako malí jsme si se sestrou strašně přáli psa, ale bydleli jsme ještě v paneláku a rodiče nám ho nechtěli dovolit. Pak jsme jedny Vánoce dostali malého pekingského palácového psíka. Nadělili nám ho ještě před večeří, protože už kňučel někde u sousedů. Pamatuju, že tenkrát šly pak všechny štědrovečerní zvyky stranou,“ vzpomíná herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám