Hlavní obsah
Článek

Nedávno ovdovělá romská zpěvačka Věra Bílá (†64), o které kolují zvěsti, že na smrti svých blízkých nechutně vydělává a přesto získané peníze neputují na jejich pohřeb, se v pátek krátce před polednem rozloučila s vlastí a odletěla do Švédska. Tam jí totiž kapela Kale domluvila kšeft, díky němuž si prý bude moci dovolit zaplatit manželovi nákladný pohřeb.

Pro Věru Bílou jde o první koncert za dlouhé měsíce. Často se vymlouvala na to, že musí pečovat o těžce nemocného manžela. Po jeho smrti ale třeba nabere druhý dech a začne opět vydělávat balík peněz, jako kdysi (z něj však nic neušetřila, mnoho peněz spolkly automaty).

Bílá drží smutek a tak na Letiště Václava Havla dorazila v černé s křížkem na krku. Tmavá barva jí svědčí, vypadala v ní štíhleji než kdy předtím. Uslzené oči prozrazovaly, že se se smrtí milovaného Fandy, po jehož boku stála třiačtyřicet let, ještě zdaleka nesmířila.

Novinářům původně absolutně odmítala zapózovat, pak však svolila kupodivu i bez toho, aby od nich vyžadovala jako vždy tučný úplatek. Pak už se vydala na odbavení a později i vzhůru do oblak.

Zdroje z letadla tvrdí, že se dokonce vešla na jedno jediné sedadlo a cestu přežila bez úhony. Snad se jí ve Stockholmu podaří získat takový počet financí, aby už u nikoho nemusela natahovat ruku a žádat po něm almužnu…

Související témata:
Ruzyně

Reklama

Další články

Načítám