Hlavní obsah
Článek

Nikdo Věře Bílé (†64) nemůže zapřít, že v letošním roce ji potkala hned dvojnásobná rodinná tragédie. Nejprve v únoru zemřel její syn, teď přišla i o těžce nemocného manžela. Jenže, stejně jako na pohřbu nevlastního potomka, kde vybírala vstupné, i tentokrát chce na skonu manžela vydělávat. „Všem si říká bezostyšně o peníze,“ kroutí hlavou její přátelé.

Věra Bílá, která doteď omlouvala svou neochotu pracovat péčí o těžce chorobného chotě, už se poučila z dřívějška, a když jí kdokoliv z novinářů zavolá, aby jim něco pověděla, hned spustí žadonění o peníze.

„Do telefonu nic říkat nebudu. Pohřební službě někdo dřív nezaplatil za pohřeb, takže chce peníze předem. Takže kdy přijedete do Rokycan?“ ptá se zcela nepietně zástupců médií. Ti sice chápou, že nemá peněz nazbyt a romský pohřeb je nákladná záležitost, s podobnou žádostí se však dosud u nikoho jiného nesetkali.

Věra Bílá ale nechce peníze jen od novinářů. „Byla jsem asi první, komu volala, že odešel její manžel. První věta byla: ‚Fanda mi umřel v sanitce.‘ Načež hned následovalo: ‚Takže kolik mi, Maruško, pošleš peněz?‘ Poučila jsem se už ale z dřívějška, že finance jí nemá smysl dávat,“ popsala spisovatelka Marie Formáčková svou zkušenost s Bílou.

Patrně naráží na velký problém zpěvačky s hraním automatů. Však také prý Bílá například hned poté, co obdržela peníze za natáčení televizního dokumentu (vyplakala si je s tím, že nemá na jídlo), místo zaplacení složenek nakráčela do herny. Honorář za autobiografickou knížku, která před časem vyšla, raději vydavatel hned poslal městu Rokycany na umoření dluhu na nájmu. I tak to však nestačilo a Bílá skončila na ubytovně.

Super.cz už před časem exmanažer pěnice Jan Beer prozradil, že si v době své největší slávy pořizovala třeba hned dva mrazáky najednou s odůvodněním, že až dojdou peníze, bude moci ten druhý dát do zastavárny.

Další fintou, jak přijít k penězům, prý má být snaha zpěvačky dohodit někomu bohatému vdovu po synovi. Ani v tomto případě ale zatím neuspěla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám