Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zpěvačka Věra Bílá (†64) zažívá jednu tragédii za druhou. Nejdříve se patrně drogami předávkoval její nevlastní syn, nyní navíc přišla o milovaného manžela, s kterým byla 43 let. „Fanda mi umřel v sanitce cestou z dialýzy. A to jsem mu odmítla ráno dát pusu kvůli strachu z jeho nemocí. Netušila jsem, že se loučí,“ smutní královna romských písní.

„Fanda asi tušil, že umře, ale já nevěděla, že by šlo o poslední pusu. Ani mi to nepřipomínejte, co se stalo. Budu si to do konce života vyčítat. Měla jsem jen jeho a ani jsem se s ním nerozloučila,“ lká Bílá.

Její muž měl těžce nemocné ledviny, spoustu let musel třikrát týdně na dialýzu. Z okolí rodiny se proslýchá, že v poslední době jednu vynechal, což se mu také mohlo stát osudným. Na druhou stranu také onemocněl rakovinou, měl rozsáhlé metastáze.

„Když se prý vraceli, byl v dobrém rozmaru. Ještě si zapálil i cigárko. Když ho ale před ubytovnou, kde žijeme, chtěli saniťáci vyložit, zjistili, že je mrtvý. Já nic do poslední chvíle nevěděla, i když tím už žila celá ulice, protože tam přijeli pohřebáci a tak. Mně to přišla říci až policistka a lékaři mi hned píchli injekci na uklidnění,“ dodala pro Super.cz Bílá.

Ta teď usilovně shání peníze na manželův velkolepý pohřeb podle romských zvyklostí. Sama je nemá, kvůli dluhům ji vystěhovali před časem i z obecního bytu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám