Hlavní obsah
Článek

Nejúspěšnějšímu českému zpěvákovi všech dob Karlu Gottovi (†80) sice budou tři čtvrtiny století teprve příští rok, první pocta už se ale chystá. Brzy se objeví oficiální pamětní medaile s jeho tváří a podpisem, nejdražší za víc jak padesát tisíc korun. A kupodivu nejde o žádné nekalé vydělávání na jeho jméně. „Odsouhlasil jsem to a jsem tím velmi poctěn,“ řekl nám Gott.

Jen málokterá žijící osobnosti se totiž dočká takové pocty. „I kdyby se mi to nelíbilo, nemohu s tím nesouhlasit. Mám z toho velkou radost, je to obrovská pocta. Pozvali mě na slavnostní uvedení těch medailí, kde je také poprvé uvidím,“ pyšní se Gott, jehož podobiznu na medaili připravili Jaroslav Bejvl a Petr Horák.

S výběrem návrhů pomáhala i Gottova manželka a jeho malé dcery. Na lícu medaile je podobizna zpěváka, na rubu slavík a lyra. Slavík jako připomínka známé ankety, lyra znázorňuje hudbu.

Fanoušci Gotta, kteří by chtěli jednu z medailí vlastnit, se ale budou muset plácnout přes kapsu. Nejlevnější stojí dva tisíce, druhá dvacet sedm a půl tisícovky, ta nejdražší pak pětapadesát tisíc.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám