Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letošní kalendář Proměny 2014 pro nadaci Archa Chantal se celý nese ve znamení symbolů. Hlavní inspirací pro letošní proměňování slavných českých osobností jsou tarotové karty a jejich symbolika. Spravedlnost, slepá důstojná dáma s mečem a váhami, na kterých váží vinu a trest, ztvárňuje v kalendáři zpěvačka Petra Janů. A je doslova k nepoznání. Slavná zpěvačka má zakryté oči a dlouhé vlasy.

„Přemýšleli jsme, kdo by mohl tento vysoce důstojný symbol ztvárnit, a jako vždy jsme vybrali nejpřekvapivější možnost. Každý by čekal dramatickou herečku, my jsme si zvolili zpěvačku, kterou máme oba rádi, velmi si jí vážíme a o které navíc víme, že má smysl pro nadsázku a humor,“ vysvětlují výběr zpěvačky autoři kalendáře Petr Kurečka a Marek Škarpa.

„Petra Janů je stálice české scény, opravdová popová hvězda, a navíc si drží svůj hudební styl. Petru navíc všichni znají s kratšími vlasy, sportovně a mladistvě oblečenou, ženu s perfektní postavou. Proto nás lákalo představit ji v roli důstojné strážkyně spravedlnosti, starší dámy, ze které sálá autorita, možná trocha posvátného strachu," upřesňují.

Málokdo Petru Janů na fotografii pozná. „Oba se tím výborně bavíme. Lidé koukají na fotografii a nedokážou uhodnout, kdo na ní je. I když je ten člověk podle nás vždy poznat. Stačí změnit některý z prvků, který ho charakterizuje, a máte vyhráno. Petře jsme zakryli oči a má dlouhé vlasy. Zdánlivě jednoduchá změna a funguje perfektně. Přitom na druhý pohled je jasné, že to Petra Janů je. A to nás vždycky dobře pobaví,“ popisují účinek proměn Petr Kurečka a Marek Škarpa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám