Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Zuzanu Kajnarovou si diváci pamatují zejména z retro seriálu Vyprávěj, kde si zahrála milenku Romana Vojtka. Krásná blondýnka se objevila také v seriálech Přešlapy, Ententýky či Proč bychom se netopili. V jejím posledním hereckém počinu by ji ale diváci nepoznali.

Éterická blondýnka v televizním filmu Jiřího Stracha Osmy, který byl nedávno dotočen v brněnském studiu České televize, zestárla snad o deset let. Kudrnatá tmavovlasá paruka na hlavě a usedlé úřednické oblečení udělalo ze Zuzany Kajnarové úplně jinou ženu.

Jak by také ne, když je děj této černé komedii s Ivanem Trojanem v hlavní roli zasazen do období normalizace.

„Doba normalizace, prosta svobody, působí i ve vzpomínkách skličujícně. Má i po mnoha letech schopnost zahánět do kouta. Na ten pocit beznaděje a bezvýchodnosti jsme při natáčení často mysleli. Přesto tehdy žili lidé, kteří nevzdávali sami sebe, neprodali duši a dokázali bojovat, když jejich vlastní já bylo bolševikem sraženo potupně na kolena,“ nastínil atmosféru natáčení Jiří Strach.

Vedle Zuzany Kajnarové a Ivana Trojana se ve filmu představí také Zuzana Stivínová, Miroslav Krobot, Jiří Dvořák, Oldřich Navrátil, Simona Babčáková a další herci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám