Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Ondřej Sokol je další hvězdou, kterou si vybrali do svého charitativního kalendáře Proměny autoři Marek Škarpa a Petr Kurečka. Pro Nadaci Archa Chantal se Ondřej letos nejvíc obětoval.

Jeho role v kalendáři Proměny se jmenuje Viselec a podle toho s ním také autoři projektu naložili. Nekompromisně ho pověsili za nohu na šibenici. „Všichni se nás na začátku ptali, jak tuto fotografii chceme realizovat. Naivně si mysleli, že Ondru vyfotíme vestoje a pak ho vzhůru nohama namontujeme na pozadí. Jenže my si od začátku Proměn zakládáme na tom, že to, co lidé vidí, je reálné. Žádné montáže, žádné podvody," vysvětlují autoři kalendáře.

"Když má někdo viset za nohu, tak za ni visí. Naštěstí Ondra bez zaváhání souhlasil, a tak jsme ho prostě jednoho dne pověsili s pomocí filmových kaskadérů na jednu hodinu na trám naší scény,“ popisují vznik jedné z nejnáročnějších fotografií autoři kalendáře Proměny.

„Kromě Ondry jsme měli na scéně velkého krkavce, krásné pozadí od Standy Sůvy, našeho malíře pozadí, a originální popravčí sekeru a špalek. Možná je to na nadační kalendář trochu morbidní, ale ta atmosféra fotografie je dokonalá a je to vše samozřejmě nadsázka. Kvůli bezpečnosti jsme Ondru vytáhli na trám vždy na dvě minuty, rychle se fotilo a pak jsme ho museli spustit. Pečlivě jsme si zjišťovali, jak dlouho člověk vydrží viset vzhůru nohama, než upadne do bezvědomí a umře,“ upřesňují.

Vedle Sokola se v kalendáři objeví například Dana Batulková, Nina Divíšková, Kryštof Hádek, Ivana Chýlková, Klára Issová, Vladimír Javorský, Petra Janů, Hana Maciuchová, Stanislav Zindulka a samozřejmě i zakladatelka Nadace Archa Chantal - Chantal Poullain.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám