Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečce Aně Geislerové (48) mateřství svědčí jako žádné jiné. Maminka tří dětí vypadá naprosto úchvatně a především něžně. I proto si ji zvolili autoři charitativního kalendáře Petr Kurečka a Marek Škarpa pro kalendář Proměny 2014, kde se rozhodli udělat z ní anděla.

“Letos jsme zvolili jako téma tarotové karty, tedy symbolické postavy, které tarot zobrazuje. Jde o naši interpretaci. Bylo to východisko pro proměny, které jsou někdy hodně velké, jindy překvapivé,“ prozradili autoři kalendáře, který každoročně fotí pro nadaci Archa Chantal.

Pro Aňu Geislerovou se autoři dlouho nerozmýšleli. Tarotová karta Mírnost, která zobrazuje anděla s kalichy, se nabízela sama. „Možná je to trochu klišé, ale Aňa zkrátka jako anděl vypadá. Má totiž úžasný fotogenický obličej. Ta proměna v anděla pro nás tedy byla jasná od začátku. Aňa si sice představovala něco divočejšího, ale byl by hřích tuhle krásnou fotografii v kalendáři nemít,“ prozrazují Petr Kurečka a Marek Škarpa.

Vtipná je historka ze zákulisí focení, kterou celý příběh ještě obohatili: „Chtěli jsme mít na obraze bílé holubice nebo hrdličky. Z bedny vylezli dva vykrmení holubi, kteří se usadili, a ani se nehnuli. Když chtěli popoletět, raději šli pěšky, byli pěkně líní. Ale nakonec jsme je rozpohybovali, a tak se díky nám trochu proletěli," vypráví zážitky z focení autoři kalendáře.

Jako všechny fotografie i tahle vznikla v prostředí bývalé varny Psychiatrické nemocnice Bohnice, která se dnes využívá jako příležitostné místo k filmování nebo netradiční divadelní scéna.

„Trochu jsme měli obavy herce zvát do vybydleného domu uprostřed Bohnické nemocnice, vypadalo to dost podezřele. Zvlášť, když jsme na taxislužbu hlásili: ‚Vyzvednete paní Aňu Geislerovou a odvezete ji do Bohnic.‘ Ale všichni to brali v pohodě. Už jsme za ta léta zjistili, že zkušené herce nezaskočí žádné prostředí, zima, déšť. Jsou za ta léta zvyklí na leccos. Navíc bohnický park, ve kterém je areál zasazen, je na podzim nádherný. Jako stvořený pro to, aby se tam procházel anděl v podání Ani Geislerové,“ dodali Škarpa s Kurečkou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám