Hlavní obsah
Článek

O majitelce jednoho z nejúžasnějších hlasů v Česku, zpěvačce Věře Špinarové (†65), nebylo v posledních letech moc slyšet. Ale tahle malá dáma pořád zpívá jako bohyně, a teď dokonce po opravdu dlouhé době přichází s videoklipem. Jako partnera si pro něj vybrala o dvacet let mladšího zpěváka Petra Bendeho (46).

Po několikaleté spolupráci a přátelství těchto dvou interpretů vznikl nápad, že natočí společný duet. Výběr padl na píseň Smutný rána – jeden z duetů, který zněl na turné Věry Špinarové, které probíhalo po celé republice v uplynulých letech.

“Často se nás naši fanouškové ptali, proč společně něco nenatočíme, když se společnými písněmi často vystupujeme, tak jsme je poslechli a z výsledku máme velkou radost,” vysvětlují spolupráci Špinarová a Bende.

“Že se nám podařilo takhle hravě a podle našeho názoru i velmi reálně zachytit atmosféru, která nejen mezi námi dvěma, ale i mezi kluky z kapely Adam Pavlík BAND panuje, naši radost násobí,” uvádějí oba.

Natáčení videoklipu proběhlo ve studiu Petra Vavříka ve Zlíně právě během nahrávání duetu, kterého se producentsky ujal Petr Bende. Fanoušky Věry Špinarové videoklip jistě potěší, protože poslední natočila před dlouhými čtrnácti lety. Pro Petra Bendeho se jedná v poslední době o už druhý videoklip. V říjnu uvedl a představil společně se zpěvákem a autorem Pavlem Helanem také videoklip k písni iBůh.

“Možná to bude vypadat, že jsem se dal na dráhu duetů, ale tak to není,” směje se Bende. “Tyto dvě písně spolu nijak nesouvisí a obě jsou vyústěním dlouholeté spolupráce s oběma interprety,” pokračuje. “Je velkou shodou okolností, že se nám to takhle podařilo realizovat v jednom období a já během jednoho měsíce můžu představit dva videoklipy,” dodal.

Dále se bude plně soustředit na přípravy svého Vánočního turné, které startuje už zanedlouho a čítá 16 koncertů po celé České republice a jeden koncert odehraje dokonce v Paříži.

Také diář Věry Špinarové je do konce roku naplněný. “Natáčení s Petrem pro mě bylo příjemnou změnou mezi koncerty, protože jsem v jednom kole. Do konce roku mě čeká spousta koncertů s kapelou. Na některých koncertech bude mým hostem právě Petr a také kvarteto členů Janáčkovy filharmonie Ostrava, na to se moc těším,” uzavřela Špinarová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám