Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Holčička na fotce je oblíbenou, zejména seriálovou herečkou. Zahrála si ale i v několika známých filmech, kde se na pokyn režisérů nestyděla svlékat. Skvěle umí zahrát zejména role různých potvor. Nevyšlo jí manželství se známým hokejistou, s nímž má dvě děti, ale dlouho na ocet nezůstala. Momentálně žije po boku o jedenáct let mladšího přítele. Poznali jste ji?

Alice Bendová (50) (za svobodna Veselá) se narodila 1. listopadu 1973 v Praze. Do povědomí diváků se dostala díky roli potvory Simony, kterou ztvárnila v seriálu Velmi křehké vztahy (dříve Rodinná pouta). Její vůbec první velkou rolí byla Mirjana v Báječných létech pod psa. Bendová se může pochlubit výstavními ňadry, které v rámci své role několikrát odhalila na filmovém plátně. Ne nadarmo se kromě herectví věnovala i modelingu. Roku 2004 se provdala za hokejistu Václava Bendu, s nímž má syna Vašíka a dceru Aličku. Manželství se ale nevydařilo a oba dnes žijí s novými partnery.

A jak sympatická herečka vzpomíná na své dětství? Nezapomene například na zážitek z rodinného výletu na houby. „Mamka samozřejmě řídila, moje babička seděla vedle ní a my se ségrou vzadu. No a co se nestalo, jelikož mamča byla nedočkavá, tak hledala houby už z auta při jízdě. Najednou jsme sjely do hlubokého příkopu a v té nepochopitelně stejné rychlosti jsme se zastavily až o betonovou skruž. Jelikož auto bylo na boku, tak jsme se všechny musely hrabat ven maminčinými dveřmi. Nakonec nás musel vytáhnout z příkopu traktor,“ vyprávěla s úsměvem herečka, která si na příhodu vzpomněla díky knížce Moniky Kopřivové „Babičko, vyprávěj“.

„Knížka slouží k zaznamenávání vzpomínek od dětství po současnost, takže naše babička začala poctivě vyplňovat a odpovídat na otázky z historie naší rodiny. Trochu jí s tím pomáhám a vždycky se moc nasmějeme a někdy si i trochu popláčeme,“ dodala Bendová, jež si díky knize vzpomněla i na to, jak se ztratila babička Išonka.

"Tak si říkala, protože nesnášela své jméno Božena. Byla to maminka mojí mamči a byl to náš celorodinný, stmelující, milovaný a milující anděl. Co jí ale chybělo, byl orientační smysl, a když nám sbírala maliny, tak šla dál a dál a nakonec jsme museli volat policii. Babička byla nalezena živá a zdravá o 12 kilometrů dál. Když vše dobře dopadlo, strašně dlouho jsme se tomu s mamčou smály jak blbouni," uzavřela s úsměvem Bendová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám