Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Veronika Žilková (62) pochází ze silně věřící katolické rodiny, takže když se stala herečkou, nechybělo moc a musela se potýkat s otázkou nahoty. A tvrdě narazila. „Ve filmu Samorost mě nahou sprchovali na záchytce. Rodiče pak se mnou rok nemluvili, táta mě vykopl z domu,“ vzpomíná na jedny z nejnepříjemnějších zážitků svého života Žilková.

„Bylo to hodně drsné. V rodině to způsobilo obrovský humbuk. Příbuzní mi psali vyčítavé dopisy, co jsem to udělala. I řádové sestry mi napsaly, abych k nim už nejezdila. Vzkázaly mi, že mi už ani nepodají ruku, když jsem taková nemrava. Také známí z kostela se ode mě odvrátili. A přitom nešlo o sexuální scénu, ale o záběr ze záchytky. Tehdy jsem si to šíleně vyžrala. Přišlo mi, že když to scénář vyžaduje, měla bych být nahá, protože na záchytce vás v plavkách nesprchují,“ zlobí se i po letech na nespravedlnost svého okolí herečka.

Ta má proto pochopení pro svého syna Vincenta Navrátila, asi největší překvapení filmové komedie Kameňák 4. Ve filmu má chlapec sexuální scénu, ale od matky určitě vzhledem k jejím vlastním nemilým zkušenostem vyhubováno nedostane.

„Vincent je klasický puberťák, kromě pozdravu se mnou nemluví, i tu roli si sehnal sám. A podívat se na něj do kina půjdu, ale určitě mu nechci způsobit, aby se na ty vypjaté scény musel dívat se svou matkou. Aby se přede mnou nemusel stydět, půjdu se na to podívat sama,“ směje se herečka, kterou těší, že teď ze všech stran na syna slyší jenom samou chválu, jak dobře výrostka Vincka ve čtvrtém Kameňáku zahrál.

Reklama

Další články

Načítám