Hlavní obsah
Článek

Fanoušci seriálu Gympl s (r)učením omezeným pláčou! Televize Nova se rozhodla zrušit jeden z pilířů svého vysílání. V prosinci odvysílá poslední díl a další už natáčet nebude. A zatímco oficiálně hovoří o tom, že takhle brzký konec byl v plánu, v kuloárech se tvrdí, že vedení barrandovské stanice nebylo úplně nadšené ze sledovanosti. Jeho hlavní hvězdy tak přijdou o statisícové honoráře, které mohly získat, kdyby Gympl pokračoval.

Rodinný seriál ze školního prostředí si oblíbily hlavně mladší ročníky diváků a o to Nově šlo. Proto Gympl prošpikovala mladými pohlednými herci. Nechyběla tu Kristýna Leichtová (38), Marta Jandová (50), ale i David Gránský nebo Ondřej Brzobohatý (41). Doplňovaly je herecké profesionálky Zuzana Bydžovská, Dana Batulková nebo Daniela Šinkorová (51).

Přesto v poslední době moc úspěchů seriál neslavil. „Od začátku jsme tvrdili, že natočíme dvaatřicet dílů. Sledovanost nebyla asi úplně nejvyšší, ale Nově šlo o to, oslovit mladší publikum, a ve věkové skupině 15-54 let se nám to povedlo. Pro mladé je Gympl fenoménem,“ řekla Super.cz šéfka projektu Lenka Hornová.

Ta pro Novu připravuje i Ordinaci v růžové zahradě a Doktory z Počátků a očekává se, že dostane za úkol připravit také nový seriál, který by zaplnil místo po Gymplu. „Zatím mě kvůli ničemu novému neoslovili. Jsem ráda, i tak toho mám nad hlavu,“ usmívá se Hornová.

Reklama

Další články

Načítám