Hlavní obsah
Článek

O tom, že je herečka Jana Švandová (76) opravdu šmrncovní žena, která vypadá fantasticky i přesto, že jí nekompromisně táhne na magickou sedmdesátku, jsme se přesvědčili už mnohokrát.

Ne nadarmo se Švandová na rozdíl od jiných hereckých kolegyň neváhala v padesáti letech svlékat na filmovém plátně. Má totiž pořád co ukazovat. V neuvěřitelnou kočku a zároveň v ráznou a někdy až nesnesitelnou ženu se Švandová proměnila také v primáckém sitcomu Drahá tchyně.

S rudou rtěnkou a v rajcovní paruce byste Švandové hádali nejméně o deset let méně! Švandová ve svém životě sama zažila tři tchyně, a tak měla možnost srovnání.

„S první tchyní to nebylo lehké, ona mi tak trochu ztrpčovala život, někdy to bylo vtipné, jindy už méně. Druhá tchyně pracovala v masně, což byla za totality výhra. Domů nosila dobré maso nebo šunku od kosti, kterou bylo tenkrát těžké sehnat. Má třetí tchyně byla skvělá. Naučila mě vnímat přírodu, pěstovat kytky, starat se o zahradu. Byla vnitřně krásný člověk s velkým srdcem,“ prozradila Švandová, která si však ve svém skutečném životě užívá zejména roli babičky.

„Mám dvouapůlletou vnučku, které říkám Azárka, jen si ji moc neužiju, protože žije s rodiči daleko. Ale můj muž má z prvního manželství dceru a ta má šestiletého chlapečka Adama, takže mám ještě vnuka, kterého beru jako vlastního. Některé ženy se necítí být babičkami a nechtějí jimi být moc brzo. Já jsem šťastná, že babička jsem, a moc si tuhle životní roli užívám,“ uzavřela s úsměvem Švandová, jež si v sitcomu zahraje maminku Sabiny Laurinové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám