Hlavní obsah
Článek

V posledních měsících a týdnech měl našlápnuto na zářnou kariéru špičkového českého modela, on však dřív, než se dostal na vrchol, znenadání skončil. Čtvrtý Muž roku 2013 Jakub Kaplan (28) se rozhodl opustit světla reflektorů a věnovat se jiné práci. „To prostředí, intriky a pomluvy, to mě nebavilo,“ prozradil Super.cz.

Ze všech finalistů letošního ročníku pánské krásy měl patrně nejsymetričtější postavu, a tak není divu, že se mu začaly hned po finále hrnout nabídky. Ty teď ale na křtu kalendáře finalistů od fotografa Petra Kurečky rázem utnul oznámením konce kariéry.

„Má to jeden prostý důvod. Práce modela mě nenaplňuje. To prostředí, lidi a vůbec celkově se mi to nelíbí. Byl jsem rozčarovaný tím, jaké praktiky tam panují,“ rozpovídal se Kaplan.

Podle něj jsou v českém mužském modelingu naprosto směšné honoráře a často ani ty nemusejí být vyplaceny. Navíc se údajně po modelech chce něco, co sám Jakub bere tak, že je to za hranicí jeho důstojnosti. „Nechci ze sebe dělat šaška. Třeba nabízet welcome drinky jen ve spodním prádle, to není nic pro mě. Jestli to takhle někomu vyhovuje, držím mu pěsti. Mně ale ne,“ říká rozhodně Kaplan, kterého si Kurečka vybral na obal kalendáře a Jakub se hned stal terčem pomluv, že šlo o protekci.

„Závist je v téhle branži normální. Jsou kecy, že by mezi modely u nás nefungovala žádná rivalita a všichni se měli rádi. Je to strojený postoj. V mužském modelingu není moc práce, takže když se někdo někde objeví pracovně víckrát než někdo jiný, už je to problém a ten úspěšnější je rázem terčem pomluv. Proto se radši budu věnovat sportovnímu managementu,“ dodal rozčarovaný sympaťák, který ale přesto rozhodně nelituje účasti na Muži roku. Prý šlo o neocenitelnou zkušenost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám