Hlavní obsah
Článek

Nejsympatičtější hereckou manželskou dvojici Josefa Abrháma (†82) a Libušku Šafránkovou (†68) zná úplně každý. Jejich syna Josefa, ale ve společnosti nevídáme často, a tak málokdo ví, jak vypadá.

Charismatického vousáče, který je dokumentárním režisérem, scenáristou a producentem, si prohlédněte v naší fotogalerii.

Abrhám mladší včera představil své dokumentární drama o hraní, stáří, tvorbě a pevném přátelství s názvem Hoteliér. Na novinářskou předpremiéru dorazili i jeho rodiče Josef Abrhám a Libuška Šafránková.

"Pro mě osobně bylo natáčení hodně vzrušující, protože nejde o běžný film. Jednak ho točil můj syn a musím podotknout, že jsem se zdržel dobrých rad a do jeho práce nemluvil, a také proto, že v něm jde o pohled do soukromí. Je v něm dost improvizace a není sešněrovaný přesným scénářem. Byla to příjemná práce s kamarády, s nimiž se už tak často nevídám," uvedl Josef Abrhám.

Film je o Pavlu Landovském, který byl nejen ojedinělým hereckým "zjevem", ale i autorem úspěšné hry Hodinový hoteliér. Po více než 40 letech se režisér Jan Kačer rozhodl, že ji s Landovským znovu nazkouší. Sekundoval mu při tom, kromě Abrháma s Šafránkovou, i Vladimír Pucholt.

Reklama

Další články

Načítám