Hlavní obsah
Článek

Kdekdo by hádal, že na obranu marihuany, takzvané lehké drogy, kterou stát kriminalizuje, se postaví o pár desítek let mladší člověk. Ve finále jde ale o matadora českého šoubyznysu Jiřího Krampola (85). Ten je naštvaný na všechny, kteří z kouření trávy dělají téměř trestný čin. Proto si zapálil smotané brčko a vzkazuje: „Jde jim jen o prachy!“

Krampol se nechal dokonce u kouření marihuany zvěčnit. „No a co? Tak si dám občas práska trávy. Co se dá jinýho v tomhle bordelu dělat?“ kroutí hlavou herec. Ten hraje v Kameňáku 4, jehož děj se točí i kolem legendárním modrým pramenem pozměněné marihuany. A když se na premiéře téměř celá delegace nebála zapálit si před filmovým plátnem a hned se spekulovalo, že by za to mohli být trestně stíháni kvůli propagaci drog, Krampola to rozpálilo doběla.

„Já si v dětství na trávě hrál a dneska se to kouří. Ale správně. Tráva nepatří na louku, ale do fajfky,“ brání „huliče“ Jiří. Podle něj stát nemá z marihuany daně, proto její kouření postihuje.

„Panáka si člověk dát může, za šluka aby šel pomalu bručet. O naše zdraví nikomu nejde, jen o ty prachy. Jinak by museli zakázat i ten chlast,“ dodává Krampol, který si myslí, že lepší než prášek na spaní je marihuana, na niž se prý dá získat menší závislost než na pilulky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám