Hlavní obsah
Článek

V křestním listu britského korunního prince George, budoucího krále jedné z nejslavnějších monarchií světa, bude uvedeno datum 23. října 2013. Prvorozený potomek prince Williama (41) a Catherine (42), vévodkyně z Cambridge, však nemá jediného kmotra či kmotru, ale bude jich mít do života hned sedm.

Rodiče mu vybrali několik osob z okruhu blízkých přátel. A jednou z kmoter bude Williamova sestřenice a nejstarší vnučka královny Alžběty II. Zara Tindall, dcera princezny Anny.

Chlapcův křest dostala na starost kaple v St. James’s Palace v Londýně. Kromě Zary Tindall budou kmotrami také Emelia Jardine-Paterson, spolužačka vévodkyně Catherine, či Julia Samuel, blízká přítelkyně princezny Diany, babičky, kterou George jednou pozná z filmových záběrů a fotografií.

Kmotry budou Williamův bývalý soukromý tajemník Jamie Lowther-Pinkerton, jeho kamarádi z dětství William van Cutsem a Richard Grosvenor, první hrabě z Grosvenoru, a nakonec jeho spolužák z univerzity Oliver Baker.

Výběrem přátel namísto členů evropských královských rodin se mění britská historická tradice.

Mezi účastníky křtu nesmějí chybět královna Alžběta II., princ Charles, princ Philip, vévoda z Edinburghu a manžel královny Alžběty II., Camilla, vévodkyně z Cornwallu, druhá manželka prince Charlese, Carole a Michael Middletonovi, rodiče vévodkyně Catherine, či její sourozenci Pippa a James.

Po křtu následuje jako vždy rodinná oslava, tentokráte v Clarence House.

Reklama

Další články

Načítám