Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Frontman kapely Žlutý pes a spisovatel Ondřej Hejma promluvil o svém vztahu k drogám. On sám je znám svým kladným přístupem k marihuaně, ale nebezpečí experimentování s drogami si celkem jasně uvědomuje.

„Drogy jsou samozřejmě strašně nebezpečný, ač přináší strašný spousty úžasných zážitků, každý muzikant vám o tom může vyprávět do aleluja, všichni ti kreativci a moderátoři, ale bacha na to,“ varoval v pořadu Limuzína, jenž poběží dnes večer na Óčku, Hejma, který se problematice drog věnoval i ve své autobiografické knize.

Hlavní úskalí drog vidí v tom, že existuje velké množství knih, které věrohodně popisují všechny tragédie, které s drogami souvisejí.

„Tam se dočtete, jak jsou drogy špatné, jaký je to hnus, ano, je to všechno pravda, ale pak přijde situace, kdy má člověk všechny ty knihy přečtené, je mu těch dvacet nebo ještě méně, octne se na večírku, něco si dá a ono je to příjemný. Logická úvaha, kterou udělá, je, že si řekne pozor, já jsem chytrý, já si jenom tak zobnu, nenechám se tím pohltit a budu mít obojí, vlk se nažere a koza zůstane celá. A to je přesně ta cesta do pekel, která nefunguje, a člověka to nakonec pohltí, zvláště pokud se ocitne v ne úplně pozitivní situaci,“ míní zpěvák s tím, že není otázka, jak žít bez drog, ale jak žít s nimi.

Reklama

Další články

Načítám