Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vévoda z Cambridge William (41) a jeho choť Catherine (42) se již několikrát vzepřeli zažitým zvyklostem a tradicím, které se sluší a patří v anglické královské rodině. Naposledy tak učinili během příprav křtu jejich syna prince George, k němuž dojde už ve středu.

Manželé totiž odmítli velkolepé křtiny v Buckinghamském paláci za účasti širokého příbuzenstva a prosadili si komorní obřad v kapli Chapel Royal, kde byla před lety vystavena rovněž rakev zesnulé princezny Diany (†36) před jejím pohřbem.

K samotnému obřadu dojde v 15:00 hodin, potrvá 45 minut a povede jej arcibiskup z Canterbury, reverend Justin Welby. Malý George bude mít na sobě krajkovo-saténový obleček podobný tomu, do jakého byla oblečena při křtu v roce 1841 princezna Viktoria.

Po radikálním seškrtání seznamu hostů se křtu účastní pouze nejbližší rodina. Kromě rodičů také z Williamovy strany královna Alžběta II. s manželem vévodou z Edinburghu, princ Charles s Camillou a princ Harry. Od Kate by pak měli dorazit rodiče Michael a Carole Middletonovi a její sourozenci Pippa a James.

Reklama

Další články

Načítám