Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není kebab jako kebab. Tradiční turecká pochoutka se totiž může pořádně prodražit. Za kebab, který připravil šéfkuchař Andy Bates v televizní show The Great Food Truck Race, byste totiž museli zaplatit neuvěřitelných 750 liber (téměř 21 tisíc korun).

Mezi použitými surovinami se najdou ingredience jako například šafrán, šampaňské Krug Champagne, jehněčí mléko z Pyrenejí, rajčata Coeur de Boeuf, sýr feta Barrel Aged, ale také například plátky jedlého zlata a platiny. Není tak divu, že se této pochoutce říká „král kebabů“.

Andy Bates pokrm připravil k příležitosti zahájení televizního pořadu, kde se oslavuje a ochutnává jídlo připravované na ulici. „Trvalo to docela dost času najít co nejlepší ingredience, které by zajistily, aby tento kebab byl exkluzivní nejen na pohled, ale především abyste si vychutnali každou minutu, co jej budete jíst,“ řekl Bates.

Nedávno Super.cz informoval také o nejdražším grilu světa vyrobeném společností BeefEater Barbecues, který je pokryt dvacetičtyřkarátovým zlatem a stojí v přepočtu 2,8 miliónu korun.

Související témata:
Kebab

Reklama

Další články

Načítám