Hlavní obsah
Článek

Písně Milušky Voborníkové (63) jsou neodmyslitelně spjaty s českou normalizační hudební scénou. Jak vypadá národem milovaná popová princezna dnes?

O Voborníkové nebylo v uplynulých letech téměř slyšet a stáhla se do ústraní. Manželka Petra Spáleného o pozornost nejspíš nestojí a na veřejnosti se objevuje jen výjimečně. Jednou z příležitostí, která ji přiměla vyjít mezi lidi, byl pohřeb textaře Zdeňka Rytíře.

Miluška všechny šokovala extrémně vyhublou tváří, která jí přidávala několik let navíc. V jejích rysech je stále rozpoznatelná roztomilá tvář hvězdy, která v 70. letech figurovala na předních příčkách ankety Zlatý slavík. Voborníková si i dnes zachovává podobný účes, který z ní udělal miláčka především pánského publika. Dlouhé tmavé vlasy ovšem její ztrhaný obličej nezakryjí. Vedle Pavlíny Wolfové, která ji na smuteční obřad doprovodila, působila jako osudem těžce poznamenaná seniorka na pokraji sil.

Zdeněk Rytíř byl blízkým spolupracovníkem Voborníkové. Otextoval její písně Až se jednou budu vdávat, Báječné ráno či Haló, pane hajný.

Reklama

Další články

Načítám