Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Představitelka prodavačky Anny Holubové v seriálu Žena za pultem Jiřina Švorcová (†83) dál bojuje o život. Již čtrnáct dní ji lékaři koronární jednotky v Ústřední vojenské nemocnici v Praze udržují v umělém spánku. Její prognózy nejsou po prodělaném zápalu plic příliš optimistické. Tělo má oslabené.

"U takhle starých pacientů je každý den navíc v umělém spánku a na přístrojích opravdu nebezpečný. Pokud se tělo nedokáže samo zotavit, což jde ve stáří mnohem hůře, mohou nastat fatální následky," vysvětlil Super.cz lékař, který si nepřál být jmenován. V celém špitále bylo na případ herečky Švorcové uvaleno přísné embargo.

Rodině se totiž nelíbilo, že její ošetřující lékař měl informovat novináře o průběhu léčby. "Padla na něj stížnost," informuje rodinný přítel. Herečka, která vzhledem ke své politické příslušnosti nedostala po listopadu 1989 žádnou hereckou příležitost, nemá žádné děti. Žije v domě se svým o několik let starším a těžce se pohybujícím bratrem. V nemocnici ji tak navštěvují jen kamarádky. Švorcovou sužují zdravotní problémy již posledních několik měsíců. Pokud se nad ní nesmiluje osud, hrozí, že s následky současných potíží již nebude mít sílu dál bojovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám